DREPTURILE PACIENTULUI (Aspecte medicale si juridice)

Preţ cu TVA: 26,25Ron
Preţ fără TVA: 25,00Ron

Desi inca de multa vreme erau stabilite unele obligatii ale medicilor (vezi Codul Hammurabi, Juramantul lui Hippocrat), abia in ultimul timp, in unele tari - inclusiv in Romania - au fost reglementate, prin coduri si legi, drepturile pacientilor. Acest lucru coincide cu tendinta de inlocuire a relatiei traditional-paternaliste medic/pacient cu una moderna de tip contractual, in care cel din urma beneficiaza de anumite drepturi si devine partener in luarea deciziilor referitoare la ingrijirea propriei sanatati.
In practica, insa, se poate constata cu usurinta ca drepturile pacientilor nu sunt bine cunoscute nici de pacienti si nici de furnizorii de servicii de sanatate. In aceste conditii nu trebuie sa surprinda confuzia existenta in acest domeniu si potentialul de generare a numeroase conflicte.
Acesta a fost motivul care a determinat alcatuirea acestui volum care si-a propus sa abordeze problematica drepturilor pacientului atat din punct de vedere medical cat si juridic spre folosul pacientilor, personalului medical si juristilor chemati sa rezolve eventualele conflicte intre cele doua parti principale.
In mod special s-a subliniat valoarea unor metode alternative de rezolvare a unor astfel de conflicte cu accent special pe mediere.

Detalii
Autor I. MAFTEI, T. MAFTEI, I.M. MAFTEI, L.A. MANCIU
Data aparitiei: 2011

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău             Bun

Etichete: